Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου 2-2-2011: Όχι στο κατακερματισμό των υπηρεσιών του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας – Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ»

Δελτίο Τύπου - 2-2-2011
Όχι στο κατακερματισμό των υπηρεσιών
του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας – Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ»
Η Δημοτική Αρχή στη 2η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε τον κατακερματισμό των υπηρεσιακών μονάδων, δηλαδή των υπηρεσιών που οφείλει να προσφέρει στους πολίτες και των δυο Δημοτικών Κοινοτήτων Σπάτων - Αρτέμιδας.
Αντί να αφήσει τα πράγματα ως έχουν, έως ότου δει τι μπορεί να φτιάξει, αφού είναι προφανές ότι δεν έχει κανένα σχεδιασμό για το καθοριστικό αυτό θέμα, με εξωθεσμική αυθαίρετη απόφασή της, δηλ. χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετέφερε το Πολεοδομικό γραφείο (που αποτελεί κατάκτηση του πρώην Δήμου Σπάτων) σε χώρο της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδας, η χρήση του οποίου μάλιστα είναι προβληματική!
Το θέμα τίθεται για λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Ιανουαρίου, δηλ. η απόφαση έπεται του ήδη τετελεσμένου γεγονότος!
 Η «Νέα Πνοή» στα πλαίσια της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης και κινούμενη στο «πνεύμα» του Καλλικράτη, που προϋποθέτει όλες τις υπηρεσίες μαζεμένες,
  1. πρότεινε προσωρινή εγκατάσταση του Δημαρχείου στα κτήρια της βόρειας πύλης του αεροδρομίου[1]
  2. κατέθεσε ολοκληρωμένη εισήγηση για το νέο Δημαρχείο-Διοικητήριο[2]
Συγκεκριμένα:
Αφού εξέθεσε τα προβλήματα και τα μειονεκτήματα που δημιουργούνται από τον διαχωρισμό των υπηρεσιών, πρότεινε στη Δημοτική Αρχή να έχει η απόφασή της προσωρινό χαρακτήρα.
Ως άμεση λύση πρότεινε να ζητηθεί απ΄ το αεροδρόμιο η προσωρινή ΔΩΡΕΑΝ εγκατάσταση όλων των υπηρεσιών στα κτήρια της βόρειας πύλης,  θέση που εξυπηρετεί επαρκώς τις δυο πόλεις αφού βρίσκεται περίπου στο μέσον και αποτελεί την καλύτερη λύση για το μεταβατικό δύσκολο στάδιο του υπερχρεωμένου Δήμου[3] (έτσι, η επιβάρυνση του ενοικίου -  400.000  ευρώ  το χρόνο -  μπορεί να αποφευχθεί ) και
Στο άμεσο μέλλον να δρομολογηθεί η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου, μεγάλου, νέου Δημαρχιακού Μεγάρου-Διοικητηρίου, που θα συγκεντρώνει:
§          Όλες τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (Τεχνική, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ, Οικονομική, Ύδρευσης & Αποχέτευσης, Καθαριότητας, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, κ.λ.π.)
§          Όλα τα ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Γραφεία Αντιδημάρχων, Προέδρου, Δημ. Παρατάξεων και Συμβούλων, Νομικών Προσώπων, Δημοτικής Επιχείρησης, κ.λ.π.)
§          Υποστηρικτικά Καταστήματα Παροχής Υπηρεσιών (καταστήματα για Φωτοτυπίες, γραφική ύλη, Κυλικεία, Καφενείο, κ.λ.π.)
§          Σύγχρονο και εξοπλισμένο Κτήριο Στάθμευσης Οχημάτων
§          Μεγάλο και Σύγχρονο Όρχο Οχημάτων (με Γραφείο Κίνησης, Μικρό πλήρως εξοπλισμένο Συνεργείο, Αποθήκη Καυσίμων, κ.λ.π)
§          Μεγάλη Δημοτική Αποθήκη Υλικών (με Αποθηκάριους που θα τηρούν Δελτία Αποστολής, Παραλαβής, Μηχανοργάνωση, κ.λ.π.)
Πιστεύουμε, ότι η Δημοτική Κοινότητα του τέως Δήμου Σπάτων όπου βρίσκεται και η έδρα του νέου ενιαίου Δήμου, μπορεί μέσα στα επόμενα 3,5 χρόνια να στηρίξει αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο, διότι διαθέτει: χρήση, χώρους, τεχνογνωσία και χρήματα.
Μόνο με το Δημοτικό Φόρο του Αεροδρομίου που είναι 2.000.000 € περίπου το χρόνο, η Δημοτική Κοινότητα των Σπάτων, μέχρι το έτος 2014, θα εισπράξει ΣΙΓΟΥΡΑ άλλα 8.000.000 € περίπου!
Μάλιστα προτείναμε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει μια από τις δύο αποφάσεις:                   
·        Ή να δεσμεύσει όλο το Δημοτικό Φόρο του Αεροδρομίου για τα επόμενα 4 χρόνια και να το διοχετεύει κάθε χρόνο στις κατασκευές του Νέου Δημαρχείου, οπότε ο χρόνος περάτωσης θα ανέλθει σε 3 έτη,
·        Ή να συνάψει 4ετές Τραπεζικό δάνειο ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΣ τον Δημοτικό Φόρο του Αεροδρομίου για 4 έτη και να παραδώσει το Νέο Δημαρχείο – Διοικητήριο ΦΕΤΟΣ τον Οκτώβριο!!
Επιπλέον προτείναμε όπως :
·        Το παλαιό Δημαρχείο να μετατραπεί σε <<Σπίτι του Πολιτισμού>> και να στεγάσει όλους τους Πολιτιστικούς Φορείς του Νέου Δήμου.
·        Το Πνευματικό Κέντρο «Χρ. Μπέκας» να λειτουργήσει, να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σε ένα <<Κέντρο Συνεδριακού Πολιτισμο>>, βοηθώντας ταυτόχρονα τη «θνήσκουσα» Τοπική Αγορά!!
Με την κατασκευή ενός νέου Δημαρχιακού Μεγάρου, η εξυπηρέτηση των Δημοτών θα είναι πρωτόγνωρη, θα προκύψουν θέσεις εργασίας κυρίως από τα υποστηρικτικά καταστήματα του Νέου Δημαρχείου και τέλος εκτός από όλα αυτά, τεράστιο όφελος θα έχει όλος ο νέος Δήμος διότι θα κληθούν τόσο οι αιρετοί και κυρίως οι υπηρεσίες, να νοικοκυρέψουν τους πόρους και το υλικό τους και να υλοποιήσουν το μεγάλο στοίχημα του «Καλλικράτη» που είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Ελπίζουμε η  Δημοτική Αρχή  να κατανοήσει την πρότασή μας και να δρομολογήσει την υλοποίησή της            προς όφελος του Δήμου μας.                     
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΊ ΣΎΜΒΟΥΛΟΙ
ΚΑΣΙΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕΜΥ ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΡΕΚΑ
ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΠΟΖΙΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


[1] Γ. Κασίμης, (βλέπε ΠΡΑΚΤΙΚΑ 2Ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ 31-2-2011)
[2]Χ. Τσαντήλας, (βλέπε ΠΡΑΚΤΙΚΑ 2Ης ΣΥΝ/ΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ 31-2-2011)
[3]βλέπε ΠΡΑΚΤΙΚΑ 2Ης ΣΥΝ/ΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ 31-2-2011, δυτερολογία/απάντηση  σε ερώτηση Χ. Τσαντήλα του Αντιδημάρχου Χ. Μάρκου: «ναι, πιθανόν να πάμε σε επιτήρηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου